Tort cu crema de iaurt si fructe
Ingrediente:
-pentru blat: 4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri ulei, 3- 4 linguri faina, 50 gr. cacao
-pentru crema: 250 ml frisca lichida, 250-300 ml iaurt simplu, 2-3 linguri gem de zmeura sau capsuni, mure sau afine, 1-2 plicuri gelatina
- pentru decorat tortul: 600 -700 gr. fructe de padure combinate proaspete sau congelate . Cele congelate se vor lasa la dezghetat si vor fi scurse de sirop, iar siropul se va folosi pentru insiroparea blatului, 1 plic de tort- gelee.
Mai intai facem blatul de cacao: albusurile se bat bine impreuna cu cele 4 linguri de zahar, se adauga pe rand galbenusurile si lingurile de ulei, cacaoa si faina. Compozitia se toarna intr-o tava de tort cu inel detasabil cu diam. de 26 cm si se coace.
Crema: se bate frisca bine, iar cand este gata se adauga iaurtul si se mixeza in continuare. Intre timp gelatina lasa se se hidrateze in cateva linguri de lapte. Se adauga gelatina si dulceata de fructe de padure in compozitia de frisca si iaurt.
Tortul il asamblam in tava de tort in care am copt blatul, astfel : se pune blatul de cacao insiropat cu siropul lasat de fructele de padure, se toarna compozitia de frisca si iaurt.
Se tine la rece cateva ore, dupa care se aseaza fructele de padure si se toarna gelatina pregatita cf. instructiunilor de pe plic.
Se lasa la rece cel putin 5-6 ore, dupa care se scoate tortul din tava. Se poate orna suplimentar si cu frisca.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu