vineri, 29 iulie 2016

Tarta Tatin cu caise




              Tarta Tatin  cu caise - sau varianta mea a Tartei Tatin cu caise in loc de mere si cu pandispan in loc de aluat de foietaj.


              Ingrediente:

             - 4 oua
             - 6 linguri de zahar
             - 1/2 cana de faina
             - 600-700 gr. caise proaspete
           
               Eu am pregatit tarta intr-o forma de tarta din sticla, in care se pun 2 linguri de zahar si se pune pe focul de aragaz pana camd zaharul se topeste si se caramelizeaza. Forma se " tapeteaza" cu zaharul caramelizat.  


             Peste zaharul caramelizat se aseaza una langa alta  jumatatile de caise.



             Se pregateste compozitia de pandispan astfel: cele 4 galbenusuri se freaca foarte bine cu 4 linguri de zahar pana cand zaharul se topeste si devine o compozitie cremoasa. Peste aceasta se adauga albusurile batute spuma si la sfarsit  faina, amestecandu-se de jos in sus cu  lingura pentru a nu se lasa compozitia. Compozitia de pandispan se toarna peste caise si se coace in cuptor 25-30 min. la 180grade.




          O scoatem din cuptor si o lasam aprox. 30 min.sa se racoreasca putin, dupa care o rasturnam pe o tava.





                    Este un desert foarte usor de facut, insa absolut delicios, taiat felii si servit rece. Este un desert de vara, racoritor, parfumat datorita caiselor si care poate fi servit cu o cupa de inghetata deasupra.
                    Puteti profita de prepararea acestei tarte pentru a pregati si bebelusilor o gustare delicioasa, amestecand caisa coapta de deasupra  cu branzica de vaci sau iaurt.


               
                   
         






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu