Tarta Tatin cu caise - sau varianta mea a Tartei Tatin cu caise in loc de mere si cu pandispan in loc de aluat de foietaj.
Ingrediente:
- 4 oua
- 6 linguri de zahar
- 1/2 cana de faina
- 600-700 gr. caise proaspete
Eu am pregatit tarta intr-o forma de tarta din sticla, in care se pun 2 linguri de zahar si se pune pe focul de aragaz pana camd zaharul se topeste si se caramelizeaza. Forma se " tapeteaza" cu zaharul caramelizat.
Peste zaharul caramelizat se aseaza una langa alta jumatatile de caise.
Se pregateste compozitia de pandispan astfel: cele 4 galbenusuri se freaca foarte bine cu 4 linguri de zahar pana cand zaharul se topeste si devine o compozitie cremoasa. Peste aceasta se adauga albusurile batute spuma si la sfarsit faina, amestecandu-se de jos in sus cu lingura pentru a nu se lasa compozitia. Compozitia de pandispan se toarna peste caise si se coace in cuptor 25-30 min. la 180grade.
O scoatem din cuptor si o lasam aprox. 30 min.sa se racoreasca putin, dupa care o rasturnam pe o tava.
Este un desert foarte usor de facut, insa absolut delicios, taiat felii si servit rece. Este un desert de vara, racoritor, parfumat datorita caiselor si care poate fi servit cu o cupa de inghetata deasupra.
Puteti profita de prepararea acestei tarte pentru a pregati si bebelusilor o gustare delicioasa, amestecand caisa coapta de deasupra cu branzica de vaci sau iaurt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu