sâmbătă, 9 februarie 2013

Briose aperitiv cu ovaz, ceapa verde si spanac





  Am incercat sa  adaptez reteta de briose  pe  care o am de la o colega, inlocuind cateva ingrediente, din dorinta de a obtine un preparat mai dietetic, asa ca am facut Briose de ovaz cu spanac si ceapa verde.
Am avut nevoie de: 
-250-300 gr. fulgi de ovaz
- 2 legaturi ceapa verde
- 200 gr. spanac congelat
- 200-250 gr. sunca de pui
- 1/2 cutie de porumb
- 5 oua
- 1 praf de copt
- branza topita
- 200 ml iaurt 
- 100 ml lapte

Ouale se bat impreuna cu iaurtul si laptele, se adauga sunca taiata cubulete, porumbul, spanacul dezghetat, ceapa verde taiata marunt, sare, piper, iar la sfarsit se adauga fulgii  de ovaz si branza topita.
Acest amestec se toarna in forma de briose, unsa cu ulei de masline (eu am folosit o forma de briose din silicon).Se vor umple 3/4 din formele de briose, pentru a lasa loc sa mai  creasca. Le tinem la cuptor cam 30-40  minute, incercandu-se din cand in cand pana sunt coapte.si le scoatem din forme cat sunt calde.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu