miercuri, 27 februarie 2013

Pateuri cu branza sau ciuperci





Obisnuiesc sa fac diferite preparate din aluat de foietaj, printre care si pateurile cu diverse umpluturi: branza, ciuperci sau carne.

Pentru un pachet de aluat de foietaj am avut nevoie de: 300 gr. branza de vaci, 2 oua, chimen, susan sau mac.
Branza se amesteca cu un ou si cu seminte de chimen ( mie imi place foarte mult aroma data de acestea).
Aluatul se taie in patrate egale, se impaturesc aceste patrate punand cam jumatate de lingurita de branza la mijloc si se aseaza in tava  tapetata cu  hartie de copt si unsa cu ulei.
La sfarsit pateurile se ung deasupra cu ou batut si se presara seminte de chimen, mac sau susan dupa gust. Se tin la cuptor pana cand se rumenesc.
Pentru pateurile cu ciuperci, umplutura  o prepar  din  500 gr. ciuperci proaspete sau din conserva, 2 oua, chimen, susan sau mac.Ciupercile le toc marunt si le calesc cu un strop de ulei, pana cand scade zeama lasata de ele in tigaie, adaug un ou, sare, piper si putin marar tocat marunt.
Umplu pateurile cu aceasta compozitie la fel ca la pateurile cu branza.


Pateurile sunt absolut delicioase, iar prietenii mei le devoreaza :)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu