marți, 30 iulie 2013
Tort cu capsuni
Chiar daca a trecut sezonul capsunilor, am ales un tort delicios cu capsuni, foarte usor de facut, si foarte usor... de mancat.
Pentru blat avem nevoie de:
- 4 oua,
-1 ceasca si 1/2 zahar
- 1 ceasca si 1/2 faina
-1 zahar vanilat
Pentru crema:
-300 ml frisca lichida
-3 linguri iaurt
-2 plicuri gelatina
- 500 gr capsuni proaspete
-1 pliculet gelatina Tort Gellee
Blatul este de fapt un pandispan foarte simplu: albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, galbenusurile pa rand, iar la sfarsit faina.
Pentru crema se bate frisca, se adauga iaurtul, si gelatina inmuiata inaite in cateva 2- 3 linguri de apa. Se adauga cateva capsuni taiate si se mixeaza cu mixerul pana cand acestea sunt zdrobite si incorporate in compozitie.
Eu coc blatul in tava tort, il las sa se raceasca, il scot si curat tava, iar apoi montez tortul in aceasta.
Peste blatul acesta, se toarna crema, se aseaza capsunile, iar deasupra se toarna gelatina preparata conf. indicatiilor de pe plic.
Eu nu insiropez blatul, pentru ca iese destul de subtire si se inmoaie suficient de la crema, insa se poate insiropa dupa preferinte cu un sirop din apa, zahar si esenta de capsuni (sau chiar sirop de capsuni-daca aveti).
Pofta buna :)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu