Aceasta tarta se poate servi atat ca aperitiv, dar si ca fel principal, iar umplutura poate fi facuta si cu ciuperci, bacon, cascaval, praz sau orice alta combinatie va place.
Ingrediente:
- 4 cartofi mai mari
- 2 linguri fulgi de ovaz
- 3 linguri iaurt
- 500 gr. spanac fiert
- 250-300 gr. telemea proaspata de vaca
- 3 oua
Cartofii se spala, se fierb in coaja si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-au racit se curata de coaja si se dau pe razatoare. Peste 3/4 din cartofii rasi se adauga 2 linguri de fulgi de ovaz, 3 linguri de iaurt/smantana, un praf de sare si se amesteca bine obtinandu-se o compozitie omogena.
Compozitia de cartofi se intinde in tava de tarta unsa in prealabil cu unt, astfel incat sa ia forma unui blat de tarta.
Dupa ce umplem tarta cu compozitia de spanac si branza, presaram deasupra restul de cartofi rasi si ouale batute.
Se coace la cuptor aproximativ 30-40 min si se serveste calda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu