marți, 5 martie 2013

Cupcakes de ciocolata cu fructe de padure

 


Cupcakes  -un desert delicios pe care il fac in diferite variante, combinatii, arome si culori. De data asta am facut Cupcakes de ciocolata cu fructe de padure si crema ganache.
Pentru briosele  de ciocolata am avut nevoie de:
+100 gr. margarina
+2 oua
+150 gr. zahar
+1/2 plic praf de copt
+150-200 ml. lapte
+250 gr. faina 
+50 gr. cacao
+esenta de rom
+250 gr. fructe de padure (congelate sau proaspete)

Mai intai se topeste margarina pe aragaz si se lasa sa se raceasca putin. Separat galbenusurile se freaca spuma cu zaharul si esenta de rom, se adauga alternativ margarina topita si laptele. Se adauga praful de copt, ca cacaoa si faina.
Peste aceasta compozitie adaugam albusurile batute spuma, se va obtine o compozitie vascoasa pe care o punem in formele de briose cu lingurita. In timp ce punem compozitia de briose in forme punem si fructele de padure scurse foarte bine de zeama.
Briosele se coc la cuptor la 180 grade timp de 20 -25 min si se lasa sa se raceasca.

Pentru crema avem nevoie de:
 +250 ml frica lichida
+ 150 gr. ciocolata alba
+ 100 gr. unt sau margarina

Ciocolata alba se topeste in frisca pe foc, se lasa la racit si se tine cateva ore la frigider. Se mixeaza pana se incheaga bine crema si se adauga si untul mixand in continuare.
In aceasta crema putem adauga diferite esente, vanilie , portocale, migdale etc .

Acoperim briosele cu aceasta crema si le  decoram cu diferite bombonele, fulgi de ciocolata, fructe confiate sau proaspete. 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu