vineri, 5 aprilie 2013

Tagliatelle cu spanac si busuioc



Am ales astazi sa  prepar  o reteta usoara si delicioasa de paste, mai exact tagliatelle cu spanac si busuioc,  pentru care avem nevoie de:

- 500 gr. tagliatelle
- 2 legaturi ceapa verde
- 10 catei de usturoi
- 50 ml ulei de masline
- 100 gr. rucola
- 200 gr. spanac
- 3-4 fire busuioc
- 100 gr. parmezan
- sare, piper

Se pun pastele la fiert in apa clocotita timp de 7- 8 minute la foc potrivit. Intre timp intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si se calesc cateii de usturoi timp de 20-25 min., apoi se scot din tigaie.
In uleiul de masline incins se adauga ceapa verde taiata marunt, se caleste 1-2 min. iar apoi se adauga spanacul, rucola, sarea si piperul. Aceste verdeturi se calesc cateva minute la foc potrivit. peste care se adauga 1 cana din apa in care au fiert tagliatelle. Se lasa sa fiarba si sa scada aceasta compozitie de spanac, iar la sfarsit se amesteca cu jumatate din cantitatea de parmezan.
La sfarsit se adauga busuiocul (eu am folosit busuioc uscat, insa busuiocul verde da o savoare deosebita acestui preparat).
Se amesteca tagliatelle cu compozitia de verdeturi si se serveste cu parmezan presarat deasupra. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu