sâmbătă, 27 aprilie 2013

Cartofi umpluti cu ciuperci



Chiar daca suntem in perioada Postului Pastelui si unii dintre noi tin post, puteti pregati Cartofi umpluti cu ciuperci la cuptor -fie in varianta de dulce, fie de post.
Cartofii umpluti cu ciuperci  pe care i-am pregatit eu, nu sunt de post, insa va voi indica si varianta de post a acestui preparat.
Pentru  acest preparat am avut nevoie de:
- 4-5 cartofi mari
- 500 gr. ciuperci pleurotus ( se pot folosi orice tip de ciuperci, inclusiv din conserva)
-2 oua
- 2 linguri smantana
- 1 legatura marar verde
- 1 legatura ceapa verde
- 100-150 gr. cascaval

1. In prima faza se fierb catofii in coaja cam 20-25 minute, pana cand intra furculita in ei, insa avand grija ca ei sa nu fie nici foarte fierti, pentru ca se vor sfarama. Se lasa sa se raceasca si se curata de coaja.
2.Cartofii curatati se taie in jumatate si se scobesc in mijloc. Eu  folosesc varful unui cutit pentru a  scobi jumatatile de cartofi. Mijlocul cartofilor se pastreaza, pentru ca vom avea nevoie de el la prepararea compozitiei cu care se umplu cartofii.




3. Pentru compozitia cu care umplem cartofii:  ceapa verde taiata marunt se caleste cateva minute in doua linguri  ulei de masline si cateva linguri de apa.  Se adauga ciupercile taiate marunt si se calesc 10 -15 minute, adaugand cate o lingura de apa si putin unt.
Separat intr-un alt  castron, mijlocul  pe care l-am obtinut dupa scobirea jumatatilor de cartof  se zdrobeste cu furculita. Se amesteca cele doua compozitii (cea de ciuperci  cu cartofii sfaramati), la care se mai adauga smantana, cele doua oua, mararul tocat marunt, 3/4 din cascavalul ras,  sare, piper.


4. Se umplu cartofii cu aceasta compozitie si se baga la cuptor 15 minute.  Se presara deasupra cascavalul ras ramas si se servesc calzi.











In cazul in care doriti sa pregatiti aceaste reteta de post, eliminati smantana, oul si untul din procesul de preparare si folositi cascaval vegetal.



Pofta buna !:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu