Ultimul desert pregatit zilele acestea au fost tartele cu fructe de padure si zmeura, care s-au mancat foarte rapid si care au fost si pe gustul celor mici.
Pentru aceste tarte cu fructe de padure am facut un aluat din:
-300 gr. faina
-200 gr. unt sau margarina
-2 galbenusuri
-100 ml smantana sau iaurt
-100 gr. zahar pudra
-un praf de sare
Cele doua galbenusuri se freaca cu zaharul, apoi se adauga pe rand celelate ingrediente.
In functie de marimea oualor cantitatea de faina poate fi mai mica sau mai mare. Se va obtine un aluat mai tare, din care se pot intinde foi. Acest aluat se tine la frigider minim 2 ore, dupa care se aseaza in formele de tarta.
Aluatul de tarte fraged se coace la foc iute la inceput, iar apoi la foc potrivit.
Tartele le-am umplut cu Budinca de vanilie Dr. Oetker preparata conform instructiunilor de plic, iar deasupra am asezat fructe de padure (acum am folosit zmeura si fructe de padure congelate, pe care le-am lasat sa se dezghete si sa se scurga sucul din ele). Tartele se pot face si orice alte fructe, si sunt si mai bune cu zmeura si fructe de padure proaspete.
Peste fructe am pus gelatina Tort-gelee Dr. Oetker.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu