duminică, 3 februarie 2013

Prajitura Krantz





Prajitura KRANTZ este o prajitura  delicioasa, cremoasa, cu nuca macinata si nuca de cocos. Pentru aceasta avem nevoie de:

- pt. o foaie:8 albusuri, 250 gr. nuca de cocos, 1 lingura faina, 1/2 plic praf de copt
-pt. un blat: 5 albusuri, 250 gr. zahar, 250 gr. nuca macinata, 1 lingura faina, 1 plic praf de copt.
- pt. crema: 13 galbenusuri, 300 gr. zahar, 4 linguri lapte, 1 plic zahar vanilat, 250  gr. unt sau margarina pt. prajituri, nuca de cocos pt. decor sau ciocolata alba rasa dupa preferinte.

Cantitatile acestea sunt pentru o tava mai mica decat cea obisnuita de la cuptor.
Pt. foaie, albusurile se bat bine, se incorporeaza nuca de cocos, faina si praful de copt. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace 30 minute.

In aceeasi tava (sau intr-una de aceeasi dimensiune) se va coace blatul. Albusurile se bat spuma cu zaharul, iar apoi se adauga nuca macinata, faina si praful de copt.Acest blat se coace 30 minute, dupa care se scoate din tava si se lasa la racit. In cazul in care blatul se poate sfarama, il lasati sa se raceasca in tava fara sa il mai scoateti.

Pentru crema punem intr-o cratita, pe foc, galbenusurile cu zaharul, laptele si zaharul vanilat, si le fierbem  pe baie de aburi. Se da la o parte dupa ce s-a omogenizat amestecul si are consistenta unei creme. Cand s-a racit aceasta crema se incorporeaza untul batut spuma. Crema obtinuta se imparte in doua.
Ungem cu 1/2 din crema blatul cu nuca , acoperim cu urmatoare foaie (cea cu nuca de cocos) si intindem restul de crema. Deasupra se presara nuca de cocos sau ciocolata rasa.

Sper sa va placa!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu