marți, 12 februarie 2013

Prajitura Brownies


 Brownies e este o prajitura cremoasa cu mascarpone si aroma de cafea, iar reteta este una extrem de simpla si de usor de facut.
Pentru blat avem nevoie de: 5 oua, 120 gr. ciocolata amaruie, 100 gr. unt/margarina, 3/4 cana lapte, 2 linguri de ness, 1/2 cana faina, 1/2 cana nuca, zahar vanilat, 1/2 plic praf de copt, un praf de sare.
Pentru crema: 250 gr. mascarpone, 125 gr. unt, 3/4 cana zahar pudra, 1 plic zahar vanilat
Pentru glazura: 100 gr. ciocolata amaruie, 2 linguri unt, 1/4 cana frisca lichida, 2 linguri cappucino.

Pentru blat se topeste la foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte, pana cand compozitia devine omogena. Cand s-a racit aceasta compozitie se adauga zaharul, zaharul vanilat, si ouale pe rand. Apoi se adauga faina, praful de sare si nuca macinata. Acest blat se coace aprox. 25 min.
Crema: se amesteca mascarpone cu untul frecat spuma si cu zaharul.
Glazura se obtine topind ciocolata, untul, frisca si capuccino. Aceasta glazura se toarna peste prajitura, iar dupa ce s-a racit la frigider se presara cacao deasupra.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu