vineri, 10 mai 2013

Aripioare cu sos mexican




Daca va place mancarea picanta, atunci   Aripioarele cu sos mexican sunt o alegere excelenta.
Pentru aceasta reteta, avem nevoie de:

- 1 - 1,5 kg aripioare proaspete sau congelate;
- 3 fire ceapa verde
- 3 fire usturoi verde
- 2 morcovi
- 2 ardei grasi sau capia
- 1 conserva fasole boabe rosie (450 gr.)
-  150 gr. mazare boabe
- 500 gr. suc de rosii
- rozmarin, oregano si busuioc
- sare, piper macinat
- ardei chilli 


1. Ceapa, usturoiul si morcovii taiati marunt se calesc in 2-3 linguri de ulei de masline. Se mai adauga cateva linguri de apa si se amesteca pana cand acestea sunt calite.




2. Peste acestea se adauga restul  ingredientelor si se amesteca continuu pentru a nu se lipi . Acest sos se mai fierbe 10-15 minute, dupa care se serveste impreuna cu aripioarele.
  Aripioarele se pot baga la cuptor, se pot face pe gratar sau se pot praji in ulei.




   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu